Loading...

5 måter å tjene ekstra penger på

Som student strekker ikke alltid pengene til. Studiene tar opp mye tid og etter husleien er betalt er det ikke mye å rutte igjen med av stipendet. Da gjelder det å være kreativ! Sosiale plattformer gjør det i dag enkelt å tjene penger raskt. Her er noen tips til hvordan man kan tjene litt ekstra i på en uke på uten å måtte binde seg til en fast jobb!

Jobbsøker

1. Selg ting du ikke bruker

Vi har alle hjem fylt opp med ting vi ikke bruker, og kanskje aldri kommer til å bruke igjen. Så hvorfor ikke kvitte seg med det og i tillegg få betalt for det? Folk er villig til å betale mye for en ting de har lett etter lenge. Enten det er et klesplagg, skolebøker eller et møbel vil det ofte være noen som er ute etter akkurat det du selger. Start med en litt høyere pris enn du tror det er verdt og senk den om du ikke får noen interessenter. Da vet du ihvertfall at du ikke selger det for billig!

2. Bli barnevakt

Som student har man ofte mye tid på kveldene da mye av dagen går til forelesninger og biblioteket. Da kan man bruke tiden på å sitte barnevakt! Finn foreldre på en sosial plattform, som for eksempel Yoopies, og si at du er interessert i å sitte barnevakt. Mange foreldre søker avlastning og det er lettjente penger med tanke på hvor lite jobb det er. Få betalt for å se på film med barn? Ja takk!

3. Bli leksehjelp

Det er mye penger å hente innen privatundervisning og leksehjelp da etterspørselen for tiden er stor.
Er du student innen matematikk, historie eller engelsk er det helt sikkert at du kan tilby noe innenfor ditt fagfelt. Noen timer i uken vil hjelpe deg å tjene noen ekstra penger, og det er ikke bare småtteri man får for privatundervisning. På plattformer som Yoopies setter du selv egen timelønn.

4. Lei ut rommet eller leiligheten din

Skal du reise bort en helg? Eller kan du kanskje sove over hos foreldre eller venner? Mange unge som reiser i dag velger å leie noens leilighet fremfor hotell da det er mye billigere og kan gi en annen opplevelse av ferien. Det er lettjente penger da alt du trenger å gjøre er å vaske leiligheten før og etter.

5. Bli hundelufter

Mange hundeeiere liker ikke å la hunden være alene hele dagen. Derfor velger mange hundeeiere å ansette noen til å lufte hunden mens de er på jobb. Det er kanskje ikke så mye å tjene på én luftetur om dagen, men gjør du flere slike småjobber kan du som hundelufter tjene en del på en uke.

Er du student på leting etter en ekstra inntekt? På Yoopies kan du finne jobber innen barnepass, dyrepass, rengjøring, leksehjelp eller hjemmehjelp!

Finn en jobb i dag!