Loading...

Spørsmål og Tips til Intervju med Barnevakt

Her hos Yoopies forstår vi at det kan være vanskelig å velge mellom alle barnevaktene. Å finne en barnepike, dagmamma eller barnevakt som passer inn i familien din er en viktig og personlig avgjørelse å ta. Vi har så mange profiler å bla gjennom, men fortsatt kan det være vanskelig å finne en barnevakt som er rett for deg på en nettside. Derfor oppfordrer vi deg til å møte den som fanger blikket ditt først for å kunne stille dem noen spørsmål.

På listen under har vi noen viktige intervjuspørsmål og tips som vi synes er viktig å stille barnepasseren for å kunne finne ut om denne personen er rett for deg og din familie. Denne listen kan brukes som en sjekkliste for intervju av barnevakter. 

Intervjuspørsmål til Barnevakten


1. Hvilke erfaringer har du?
Først og fremst vil du naturligvis vite om personen du intervjuer har tidligere erfaring innen barnepass, enten det er som barnevakt, dagmamma eller au pair. Dette er muligheten din for å finne ut litt informasjon om deres tidligere roller: for eksempel om hvor de jobbet og hva slags arbeidsoppgaver de hadde.

Dette tillater deg å evaluere om de har den erfaringen du ønsker. For eksempel, om du ønsker at barnevakten også skal gjøre litt lett husarbeid når barnet ditt sover er det en god idé å finne ut om de har gjort noe av det samme tidligere.

Du vil også kunne finne ut om personen du intervjuer har tidligere erfaring med barn på samme alder som dine. Å kunne stole på at barnevakten kan skifte bleie er mer sannsynlig om de har hatt tidligere erfaringer med å passe på små barn.

2. Hvorfor vil bli Barnevakt/Dagmamma?
Barnet ditt er midtpunktet i din verden, og når en barnevakt/dagmamma er med dem vil du naturligvis forsikre deg om at de til enhver tid er førsteprioritet. Når man prater med potensielle dagmammaer er det lurt å spørre om hvorfor de ønsker jobben og hva de liker med det. Når du først finner en dagmamma eller barnevakt vil forståelsen du har av dem som familie og deres innstilling til stillingen hjelpe deg med å tenke over om de er rett for deg og dine behov.

Noen ganger har ikke mennesker den forståelsen, noe som er helt greit. Ved å spørre dem hvorfor de gjør jobben sin har du et godt utgangspunkt.

3. Hva er den viktigste tingen når du passer på et barn?
Alle familier er forskjellige, men det er visse faktorer når man passer på et barn som er grunnleggende. Barnevakten du velger vil være noen som forstår at ditt barns sikkerhet kommer først. Spør den potensielle barnevakten hva de ser på som den viktigste tingen å tenke på når det kommer til pass av barn.

Ønsker du noen som barnet ditt kan bonde med og stole på? Ønsker du noen barnet ditt kan leke med? Ønsker du noen som organiserer hjemmelekser, måltider og leggetid? Ved å finne ut dette under intervjuet, hva barnevakten synes er de viktigste faktorene når det kommer til barnepass vil du kunne se om dine prinsipper og prioriteringer matcher med andres.

4. Fortell oss mer om deg selv
Til slutt vil du selvfølgelig vite hvem du slipper inn i hjemmet ditt. Så prøv å spørre barnevakten eller dagmammaen din om dem selv.

Hva er deres hobbyer og interesser? Hvilke andre jobber har de hatt tidligere? Har de noen egne barn? Ved å bli kjent med barnevakten din på et personlig nivå vil du være mer komfortabel med  ha dem i hjemmet sitt, og derfor startet et flott forhold fra starten av.

Tips til Intervju med Barnevakt

Her er noen inside tips til intervju med barnevakter, takket være Yoopies, til å finne en dagmamma eller barnevakt, og hva du bør tenke på…

1. Førstehjelp
Om du ikke har ansatt en barnevakt eller dagmamma før kan det være litt skremmende. En stor ting er å spørre om politiattest. For sikkerheten til deg og dine barn er det alltid lurt å spørre om dette fra barnevakten din.

Det er også lurt for deg og ditt barn å spørre om de kan førstehjelp. Å vite at barnet sitt er i trygge hender kan hjelpe deg å slappe litt av. Om dagmamma eller barnevakt ikke har gjennomført førstehjelpskurs kan du spørre om de er villig til å gjennomføre det.

2. Registrert Dagmamma
Er dagmamma registrert? Om du ser etter noen til å ta vare på barnet ditt regelmessig kan dette være til stor hjelp for deg. Hvis ikke er det ikke et stort problem.

3. Referanser
Enda et viktig tips til intervjuet er å spørre om referanser. Barnevakten din bør alltid ha noen referanser som du kan kontakte, enten på telefon eller via e-post, for å være sikker på at barnevakten du velger er anbefalt av andre foreldre.

4. Forklaringer
Til slutt er det viktig å vite akkurat hva du vil. Skriv en liste over hvor mange timer du kan tilby, hvor mye du er villig til å betale og arbeidsoppgavene du ønsker utført. Dette er også en mulighet til å skryte av barnet eller barna dine, så fortell om alle deres unike personligheter, inkludert hva de liker og misliker. Akkurat som deg vil Dagmamma eller barnevakt ha massevis av spørsmål, så være nøye på at du informerer om alt.


Vi håper denne guiden til intervju av barnepasser har vært til hjelp, og vi ønsker deg lykke til med søket ditt. For å finne potensielle barnevakter i ditt område som du kan intervjue, gå til Yoopies sin side hvor du kan finne dagmammaer og barnevakter i ditt område ved et raskt og enkelt postnummer-søk.

FINN EN BARNEVAKT