Loading...

Leker med Barnevakten: Den Beste Måten å Underholde Barna På

Enten du er en helt ny barnevakt eller en erfaren veteran innen barnepass kan det være en utfordring å underholde barna. Det kan hende du har regler gitt av foreldrene som du må følge, som for eksempel ingen teknologi (TV eller data), eller passe på at lekser blir gjort før dataspill. Uansett kan det å finne på noe med barna være vanskelig. Heldigvis, takket være litt rask research kan du finne ut hva barna selv liker å gjøre.

For å hjelpe deg med å få tiden til å gå litt raskere er det viktig å ha noen leker i repertoiret. Dette kan være fra leker innendørs til utendørs, og høylytte leker til stille leker. Avhengig av været og hva barna selv er interesserte vil du ha ganske mange muligheter å velge fra!

dame som leker med barn

Innendørsleker

Innendørsleker er en flott idé enten været er dårlig, barna ikke har lov til å gå ut eller om du ønsker å bevare dem et trygt sted hvor du kan holde et øye med dem. Glem dog ikke at det kan være mange farer i hjemmet også, så det at man blir hjemme trenger ikke nødvendigvis bety at man løser et fareproblem.

En flott lek man kan leke innendørs er tampen brenner. Med denne leken kan du gjemme leker rundt om i huset for så å gi barna hint om hvor lekene kan befinne seg ved å si "kaldt" eller "varmt". Om du gjemmer lekene godt kan det tar timesvis før leken er over. Du kan også finne en premie som vinneren kan få slik at barna kan få føle på litt konkurranse og spenning.

En annen perfekt lek man kan leke inne er Badminton med Ballong. Dette krever at du blåser opp flere fargerike ballonger for så å spille badminton i en trygg del av hjemmet. Barna vil ha det gøy i det uendelige ved å slå ballongene frem og tilbake. Pass på stillingen for hvert lag og bestem hvem som får lage boller etterpå!

Om barna er mer interesserte i aktiviteter enn leker inne kan den være en god idé å ta med vannfarger, malekoster og papir. Fortell dem at de skal male det de ser ut av vinduet - uansett vær vil de vite akkurat hva de skal male! Dette vil også være en flott gave til foreldrene når de kommer hjem igjen.

Utendørsleker

Utendørsleker er alltid et flott alternativ ettersom det ikke er noe barn elsker mer enn å kunne løpe rundt og leke utendørs! Husk å ta på dem noe på hodet og solkrem om du planlegger å være ute i solen i flere timer. Om barna er spesielt unge bør du være i nærheten og passe på at de er forsiktige.

En flott utendørslek er å hoppe paradis. For å kunne gjøre dette trenger du et område med asfalt og kritt. Tegn opp et paradis med kvadrater i oppkjørselen eller et annet område med asfalt og skriv nummerene fra 1 til 9. La barna velge en sten selv fra bakken og la dem kaste den i et kvadrat for så å hoppe seg frem for å plukke den opp. Om du er barnevakt for flere barn kan du passe på at de står pent i kø og venter på sin tur.

En annen flott utendørslek er å hoppe tau. Til denne leken trenger du et langt hoppetau (eller to korte nytt sammen) som barna kan hoppe over én og én eller samtidig. Det kan være morsomt å spille litt musikk med gode rytmer i bakgrunnen som barna kan hoppe i takt med.

Om barna foretrekker å gjøre noe litt roligere enn hopping og dansing (selvom dette vil være ganske sjeldent for barn!), er det mange aktiviteter man kan gjøre ute sittende også. Dette kan være aktiviteter som Hviskeleken (hvor man hvisker et ord i hverandres ører for å se om det forandrer seg på veien!), Har'n eller Gjemsel. Vær forsiktig når dere leker Gjemsel ute - du vil ikke at noen av barna skal komme utenfor synsvidde midt i leken. Alle disse lekene passer perfekt til utendørsaktiviteter og kan være et spesielt flott valg om barna bor i en leilighet eller et trangt nabolag.

barn og leker

Underhold Barna!

Om du noen gang synes barna du er barnevakt for har problemer med å leke eller kommunisere, kan du se deg rundt og finne ting du kan snakke med dem om. Har de mange Playstation-spill kan du spørre dem om akkurat det - og om de får lov til å spille av foreldrene sine. Dette er relevant for alle aktiviteter og hobbier. Et beskjedent barn trenger ofte bare noe kjent rundt seg for å kunne åpne seg.

I det hele er det ubegrenset med aktiviteter og leker du kan finne på med barna du er barnevakt for. Du kan virkelig gjøre alt om til en lek - du må bare være like kreativ som dem og være på deres nivå. Barn har, selvfølgelig, stor fantasi som lar dem gjøre om hagen til en jungel og en kost til en heks sitt kosteskaft!

Når du har funnet de rette lekene og aktivitetene for å kunne gjøre barnet interessert mens du er barnevakt vil tiden fly forbi og foreldrene vil være tilbake før du vet ordet av det. Og etter all leking og latter vil du være glad for å få litt hvile.

Å være barnevakt kan være en av de beste måtene å tjene penger på som student (selv som en deltidsjobb), og er et flott alternativ om du ønsker å jobbe med barn. Enten du vurderer å være barnevakt som en sommerjobb eller ved siden av studiene er det sikkert at disse lekene og aktivitetene vil underholde barna!

FINN EN JOBB SOM BARNEVAKT!