Loading...

Hvordan Finne Den Rette Barnevakten

Her på Yoopies setter vi pris på alle foreldre, enten foreldrepar, alenemor eller alenefar trenger å slappe av borte fra sine barn fra tid til annen.

Kanskje du har behov for å besøke venner, ta igjen litt lesning til studiene eller helt enkelt nyte litt tid alene. For å gjøre dette må du finne den rette barnevakten - noen du kan sette din lit til. Du kan tross alt ikke nyte tiden din borte uten å være sikker på at barna dine er i gode hender.

Som forelder er det er det sannsynlig at du bekymrer deg over å velge den rette barnevakten. Og rettmessig er det, da det er en viktig oppgave. Men du bør huske at du ansetter ikke en ekstra forelder, fordi uansett hvem du velger vil den personen sannsynligvis ikke ha helt samme fremgangsmåte som deg når det kommer til barn. Når du ser etter den rette barnevakten bør du ikke være på jakt etter en kopi av deg/dere selv, men i stedet fokusere på å velge en barnevakt som er ansvarsfull, snill og omsorgsfull.

For å kunne veilede deg gjennom prosessen til å velge den rette barnevakten har vi laget en liste over våre beste Yoopies-tips…

Barnevakt med to barn

1. Intervjuet

For å forsikre deg om at du velger en barnevakt du kan stole på, bør du alltid organisere et intervju og nøye gjennomgå referansene som er oppgitt. Dette er den perfekte muligheten for deg å stille viktige spørsmål og å lære mer om den potensielle barnevakten.

Dine foreldreinnstinkter vil sannsynligvis slå ut her og du vil kunne se om søkeren virker vennlig, omsorgsfull og fleksibel. Føler du at dere kunne vært en god match? Du bør overveie å spørre barnevakten spørsmål om deres fremgangsmåte når det kommer til disiplinering, og å finne ut hvordan de håndterer visse situasjoner. Dette vil gi deg en mulighet til å evaluere om den potensielle barnevaktens fremgangsmåte er lik din.

Under intervjuet er det også passende å avtale pris, enten det er timepris eller kveldspris. Er det høyere pris for barnepass etter midnatt? Du bør også finne ut om barnevakten har egne midler til transport for å komme seg til og fra hjemmet ditt.

Glem ikke at hvert hus og hver familie er helt forskjellige! Så selv om du ansetter en erfaren barnevakt, vil du fortsatt måtte gå gjennom alle kravene og spesifikke instruksjoner om hjemmet og barnet ditt. For å unngå forvirring er det viktig at du er helt klar på hva det er du vil at barnevakten skal gjøre mens du er borte. For eksempel, blir barnet ditt les for på sengen før leggetid? Er det noen spill han eller hun ikke bør spille? Er det noen tv-programmer de ikke får lov å se på? Du bør også adressere type fremgangsmåter du ønsker å opprettholde.

Når det er sagt bør du alltid inngå noe kompromiss, til tross for retningslinjene du gir barnevakten, og gi dem rom for å ta initiativ og være kreativ. 

2. Prøvekjøring

Når du tror du har valgt den rette barnevakten foreslår Yoopies at du dobbelsjekker ved å ta en "prøvekjøring". En erfaren barnevakt vil ha blitt spurt om dette flere ganger og vil sannsynligvis gjøre det med glede. Ved å prøve ut barnevakten vil du kunne observere hvordan de samhandler med barna dine. Liker du stilen deres? Er de lekene? Lærer de noe bort? Fungerer deres fremgangsmåte til å disiplinere barna for deg? Hvordan reagerer barna dine på kandidaten? Å se selv hvordan de samhandler med barna vil hjelpe deg enormt med å forsikre deg om at du har tatt et godt valg ved å velge denne riktige barnevakten. 

3. Ansette barnevakten

Så snart referansene er sjekket ut, du har sett hvordan de arbeider og du har klare forventninger, er du klar for å ansette din barnevakt! Før du overlater barna dine til barnevakten er det nødvendig at du forbereder et dokument som inneholder en liste over informasjon de kan lure på, og legge det et beleilig sted- for eksempel på kjøkkenbenken.

Listen bør inneholde:
- Navn, adresse, telefonnummer. Ved å gjøre dette vil du forsikre deg om at barnevakten har all den nødvendige informasjonen de måtte trenge ved et nødstilfelle.

- Telefonnumre til din lege, ambulanse, politi og brannvesen.

- Ditt navn, adresse og telefonnummer du kan kontaktes på når du er borte.

- Tiden du forventer å komme tilbake. Selvfølgelig, er det forandring i planene og du kommer senere enn forventet, er det viktig å la barnevakten få vite det.

4. Å forlate barnet ditt

Hos Yoopies anbefaler vi å være hjemme i rundt 15 minutter etter at barnevakten har ankommet for å la barna bli vant til den nye personen. Ikke bli overrasket om du barna blir lei seg i det du forsøker å dra; det er helt normalt og tårene vil forsvinne når de innser at du faktisk drar. Du kan være sikker på at barnevakten er vant til denne situasjonen og at de vil ha ferdigheten til å distrahere og trøste barnet ditt.

Før du drar er det en god idé å vise barnevakten hjemmet ditt. Hvor er førstehjelpsskrinet? Hvordan bruker de teknologien i huset? Du bør også vise barnevakten hvor det er snacks, og/eller mat barna dine kan spise og om du har noe mat til barnevakten også. Det kan være vanskelig å navigere seg rundt i et nytt kjøkken, så nødvendige verktøy bør legges frem.

Til slutt er du klar for å gå ut døren og nyte tiden din borte. Er du klar til å starte de voksne samtalene? Ja! Vel, dere kommer nok til å prate en del om barn, selvfølgelig.

Når du søker etter en høyt kvalifisert barnevakt i ditt område kan du bruke vår tjeneste på nett på Yoopies.no. Tast enkelt inn ditt postnummer og bla gjennom hundrevis av lokale annonser. Du kan til og med skreddersy ditt søk til å passe din families behov og krav for å kunne velge den rette barnevakten for deg.

FINN EN BARNEVAKT