Loading...

Slik får du helgevasken unnagjort på 1-2-3!

Hvem har vel ikke lyst til å bruke helgen på å slappe av? Men har du ikke vaskehjelp vet du kanskje hva som venter: helgevasken. Hvem har vel lyst til å bruke timesvis av fridagene sine på å vaske huset? Her er noen tips til hva du kan gjøre for en effektiv helgevask slik at du kan få mest mulig ut av helgen!

Å vaske kjøkkenet er en del av helgevasken

1. Bruk 10 minutter hver dag

For å kunne gjøre husvasken en fei er det viktig at man ikke lar det bli helt kaos resten av uken. Det man kan starte med er å få en rutine på å holde det ryddig. Når du bruker en ting bør du legge den tilbake der den hører hjemme. Vi har alle den stolen på rommet som er dekket av klær. Hva med å legge plaggene tilbake når vi ikke bruker dem? Eller legge de i skittentøyskurven om de er skitne. Det er ikke så vanskelig å holde det ryddig om man bare går inn for det, og husvasken går så mye raskere når man slipper å rydde bort alt rotet først.

2. Ha noe å se frem til

Den beste motivasjonen for å gjøre noe er å ha noe å se frem til - noe å jobbe i mot! Helgen er til for å slappe av, så om du ikke har en vaskehjelp og må ta helgevasken selv, kan det være en fordel å ha planer etterpå. Kanskje kjøpe inn noe du kan kose deg med etterpå. Et glass vin i badekaret på det skinnende rene badet, eller noe godt til middag. Finn noe du kan belønne deg med når du er ferdig!

3. Sett på musikk eller en podcast

Noe som får tiden til å gå ekstra raskt er om man setter på litt fengende musikk eller hører på en podcast. Du vil være så opphengt i det at du glemmer at du står og skrubber toalettet. Sett på en true crime-podcast eller de beste danselåtene og kom i gang med vasken!

4. Start på torsdagen

En måte å unngå å bruke en hel lørdag på å ta helgevasken er å ta litt og litt i ukedagene. Hvorfor ikke bruke torsdagen på å vaske slik at man kan dra nytte av å ha hele helgen fri. Ingen bekymringer, bare ren avslapning. Mange er nok slitne etter jobb, og med barn kan det være vanskelig å få gjort noe som helst. En idé kan være å gjøre halvparten av jobben på torsdagen, slik at du kun bruker halvparten av tiden på vask i helgen. Du kan for eksempel rydde og støvsuge hele huset slik at du bare vasker over på lørdagen. Du vil spare tid og vil kunne nyte resten av helgen i et rent hjem.

Vaskedame som vasker hyller

5. Vask på strategisk vis

Når man vasker kan det være frustrerende at det blir skittent igjen med en gang man er ferdig. Start med å vaske flater høyest opp mot taket og jobb deg nedover. Da slipper du støv som faller ned på de rene flatene. Gulvet tar du til slutt. Noe som kan gjøre vasken enda raskere er å vaske hyller ofte. Det er lett å hoppe over vask av hyller ettersom støvet som samler seg der ikke er synlig, men dette støvet forflytter seg ved bevegelser. Unngå at støvet legger seg overalt ved å vaske hyller oftere.

Om du ikke vasker selv og søker en vaskehjelp enten i Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger kan du finne det på Yoopies. La helgene forbli hviledager! La noen andre ta seg av rengjøringen!

FINN EN VASKEHJELP HER!