Loading...

Hvordan finne den rette privatlæreren for deg?

Uansett hvilket fag du trenger hjelp til vil vil her hos Yoopies forsikre deg om at du vil finne den rette privatlæreren for deg. Noen som har tillstrekkelig med kunnskap og kvalifikasjoner til å hjelpe på best mulig måte, men også ha den rette personligheten og læremåten som fungerer for deg.

Om du er forelder på leting etter den beste privatlæreren for ditt barn vil du behøve noen som inspirerer til selvsikkerhet og som får barnet ditt interessert i faget. Det er også viktig at barnet føler seg komfortabel med privatlæreren, og at det oppfordres til læring. Det kan være vanskelig å velge en privatlærer som tilrettelegger dine unike behov, derfor er det viktig at du nøye gransker deres ferdigheter, erfaring og engasjement.

For å hjelpe deg finne den rette privatlæreren for deg har vi satt sammen en liste for de beste tipsene du bør tenke på når du starter søket ditt...

Identifiser målene dine.

Når du velger den rette privatlæreren er det viktig å identifisere målene dine først. Du bør begynne med å tenke på følgende spørsmål (om du har behov for assistanse kan du også spørre ditt barns lærer om råd):

Hva slags type hjelp trenger du? Hva trenger barnet ditt hjelp med? Er det lekser eller et spesifikt fag?

Hva vil du privatlæreren skal forbedre: bedre karakterer i visse fag; generelle ferdigheter; retting; motivasjon?

Hvordan lærer barnet ditt best? Har de en spesiell læremåte? Tar de inn informasjon bedre gjennom lesning, ved å lytte, berøring eller bevegelse? Responderer de best på menn eller kvinner? Hvilken slags fremgangsmåte til disiplin trenger de?

Hva er budsjettet ditt? Hvor mye tid kan du dedikere? Det er viktig å være ærlig med seg selv og sette realistiske mål.

Se over mulighetene dine

Planlegg tid til å møte læreren til barnet ditt og del dine bekymringer. De kan ha nyttig informasjon om ditt barns utvikling i løpet av tiden de har gått på skole, deres resultater på prøver og mulige anmerkninger i klasserommet eller vanskeligheter med å lære. Skolen kan ha en liste over registrerte leksehjelper du kan se over.

Søk gjennom våre lister over registrerte leksehjelpere på Yoopies og se over deres anmeldelser.

Spør dine venner og naboer om anbefalinger. Kanskje du til og med kommer over en pensjonert lærer som er villig til å hjelpe - bare pass på at du velger en privatlærer som kan mye om fagområdet du trenger hjelp til.

Priser

Ofte vil pris for privattimer være den mest påvirkende kraften når det kommer til å finne den rette privatlæreren. Hos Yooipies anbefaler vi at du ser mer på verdien. En dyr privatlærer kan være en bedre match for ditt barns individuelle behov, og kan være mer effektiv når det kommer til å nå målene deres.
Bortsett fra prisen bør du også tenker over følgende:

Hva er vilkårene for betaling?

Når du velger en privatlærer er det viktig å finne ut hvordan han/hun ønsker å bli betalt, og når det skal betales. Noen privatlærere ønsker bare kontanter etter endt undervisning, mens andre kan ønske å bli betalt på forhånd eller på slutten av hver måned.

Hva er vilkårene for kansellering?

Vanligvis er privatlærere fleksible, og noen vil bare kreve å bli informert 24 timer i forveien om eventuelle kanselleringer. Men det er viktig å inneha denne informasjonen før du inngår en avtale for å unngå skjulte kostnader.

Gransk privatlærerene

Vi anbefaler at du alltid sjekker kvalifikasjonene deres, og stiller spørsmål for å forsikre deg om at du kan velge en privatlærer som innehar den kompetansen som korresponderer med ditt barns behov:

- Hva er deres kvalifikasjoner? Om privatlæreren vil jobbe med engelsk burde de ha minst ha vitnemål fra videregående skole for å kunne undervise barneskoleelever.

- Hva er deres erfaring med undervisning? Ideelt bør privatlæreren ha erfaring med å undervise barn i samme alder som dine.

Avtal å møte privatlærerene på listen din. For å forsikre seg om at du har funnet den rette privatlæreren for ditt barn, bør du inkludere dem og spørre en rekke spørsmål. Forslag inkluderer:

- Hvordan kan du fastlegge barnets behov? Må privatlæreren lager tester, analysere skolearbeid eller andre metoder for å evaluere ditt barns svake sider?

- Hvor lenge varer planleggingen? Bør du forvente lengre forberedelsestid til mer krevende fag?

- Hva er din fremgangsmåte til privatundervisning? Om privatlæreren er dyktig vil de kunne fastsette akkurat hva ditt barn har behov for og læringsmetoden som best passer for dem for å kunne forberede unikt læringsmateriale og planer.

- Hva behøver jeg å gjøre? Privatlærere vil trenge foreldres hjelp og samarbeid. For eksempel kan de måtte ha behov for visse bøker eller pensum.

- Hvordan motiverer du studenten? Her er det viktig å overveie hva som inspirerer barnet ditt og å passe på at privatlærerens fremgangsmåte passer.

- Når er du tilgjengelig? Det er veldig viktig at privatlæreren din passer inn i din timeplan.

- Hvor skal privattimene foregå? Noen privatlærere kan velge å holde privatundervisning på et bibliotek. Noen foretrekker derimot å gjøre det hjemme hos seg eller hjemme hos deg. Så lenge du har evaluert privatlæreren nøye kan dette godtas, spesielt ettersom det til enhver tid vil være andre i huset.

- Hvor lenge vil privattimene ta foregå? Når du har funnet en privatlærer kan det være lett å bli avhengig av dem, så det er lurt å spørre privatlæreren hvor lenge de forventer at det tar før barnet ditt kan arbeide selvstendig.

- Hvor mye betaler jeg? Prisen varierer stort og er avhengig av fagområde, geografisk område og privatlærerens kvalifikasjoner.

- Hvilke resultater har du produsert? Hva er privatlærerens suksessprosent? Har de hjulpet mange klienter før?

- Har du en referanse? Det er selvsagt at man bør be om en referanse du kan kontakte fra en person som skal jobbe med barnet ditt.

Om du ender opp med å reservere gjennom en plattform som Yoopies vil du finne mesteparten av denne informasjonen på privatlærerens profil.

Overse samlingene

Når du har funnet den rette privatlæreren for deg og ditt barn anbefaler vi at du er tilstede ved de første privattimene og observerer hvordan barnet ditt reagerer på privatlæreren. Er de komfortable?

Det er viktig å overse fremgangen til barnet ditt. Spør barnet ditt om hvordan de føler seg og se om karakterene eller kunnskapen deres forbedrer seg. Om du føler at det ikke fungerer bør du starte søket etter en ny privatlærer.

Hos Yoopies forstår vi hvor viktig det er å finne den rette privatlæreren for deg: en som matcher perfekt med ditt barns behov og lærestil. Det er derfor vi har det perfekte søkeverktøyet som hjelper deg snevre inn mulighetene. Besøk vår leksehjelp-side og fyll inn din by eller postnummer. Du kan så bruke vårt filter til å finne privatlærere som dekker faget og nivået du trenger hjelp til.

FINN LEKSEHJELP!