Loading...

Barnevakt: 8 tips til aktiviteter Barnevakten kan gjøre med barna på Valgdagen

Høsten har meldt sin ankomst og den andre mandagen i september avholdes det kommunestyre -og fylkestingsvalg. De fleste grunnskoler holder stengt, og det er ikke sikkert din nærmeste AKS er åpen. Om ikke nær familie kan stille opp kan man alltids finne barnevakter gjennom plattformer som Yoopies. Her er 8 tips til hva barna kan gjøre med barnevakten på Valgdagen!

Barn og barnevakt

1. Dra på museum

Å dra på museum er alltid en slager blant barna! De vil ha det gøy samtidig som de lærer noe nytt! Selv barnevakten vil dra nytte av et museumsbesøk!

2. Plukke blåbær

September er en fin tid å ta med barna ut på tur, og du trenger ikke dra langt for å finne blåbær på denne tiden av året. Gi barnevakten noen tips til områder i nærheten hvor det kan være mulig å plukke noe. Når de kommer hjem kan de lage deilig blåbærsyltetøy, blåbærpai eller pannekaker. Nam!

3. Besøke en gård

Det finnes flere gårder som er åpne for publikum hver dag! La barna hilse på kuer, griser, sauer og andre gårdsdyr, og kanskje vil det være mulig å ri på hester!


4. Bak noe godt

Å bake er alltid en hyggelig aktivitet, og barna elsker det! Kjøp inn det som trengs for å lage boller, pannekaker eller kaker. Barna vil få en mestringsfølelse, og premien vil være å kose seg med det man har laget etterpå!

5. Dra på kino

Høsten kan være våt og kald, og hva er vel ikke bedre enn å tilbringe dagen inne på kino. Gi barnevakten noen ekstra penger til godteri slik at de kan kose seg skikkelig (selvom det bare er mandag)!

6. Gå tur i marka

Pakk ned termos, varme klær og forbered pinnebrøddeig slik at barnevakten enkelt kan ta med barna ut i marka. Tenn bål og stek pinnebrød i deilige, høstvarme omgivelser. Sjekk på forhånd om det er lov å tenne bål der de er, og at det ikke er for tørt ute.

7. Male

Å male er alltid gøy, men det er enda morsommere når barna får vise frem det de har malt. Kjøp inn tekstilmaling og mal på handlenett, gensere eller t-skjorter. I tillegg til at det er en morsom aktivitet kan det bli noen flotte gaver til familien!

8. Bade

Om det ikke ble nok bading i sommerferien kan man alltids ta seg turen til et bad. Dra til et bad i nærheten og tilbring dagen der! Gøy for både store og små!

FINN EN BARNEVAKT!